Optimale Krachttraining Thuis met Power Racks, Kettlebells, Halterstangen en Fitnessbanken

Wil je serieuze vooruitgang boeken met krachttraining thuis? Dan zijn de juiste apparatuur en tools voor je thuisgym essentieel. Met een Power Rack, Kettlebells, Halterstangen en Fitnessbanken kun je een complete sportschoolervaring creëren in de comfortabele omgeving van je eigen huis. Laten we eens dieper ingaan op hoe deze apparatuur in je homegym je kan helpen bij jouw krachttraining thuis.Heb je geen zin om alles te lezen kan je natuurlijk gelijk naar de conclusie gaan van deze blog "Optimale Krachttraining Thuis met Power Racks, Kettlebells, Halterstangen en Fitnessbanken"

Lees meer »

Motivatie om te sporten

We zijn al weer een aantal maanden verder na je goede voornemens. Was één van deze voornemens om gezonder te leven of meer sporten? Dan kan er een moment komen dat je de motivatie verliest. Sporten is een geweldige manier om je lichaam en geest in topconditie te houden. Of je nu een professionele atleet bent of gewoon een regelmatige sporter, het is belangrijk om gemotiveerd te blijven en je doelen te bereiken. Tips en strategieën om je motivatie voor sport te verhogen en ervoor te zorgen dat je blijft genieten van de voordelen van een actieve levensstijl zijn dan ook altijd welkom!

Lees meer »

Is Crossfit een macho sport?

CrossFit is een populaire manier om fitter te worden, om af te vallen, om sterker te worden en om nog meer specifieke fitnessdoelen te bereiken. Maar is CrossFit een macho sport? Dit is een veelbesproken onderwerp in de fitnesswereld en er zijn zowel voor- als tegenstanders van deze stelling.

Lees meer »

Hoe vaak moet ik Crossfitten om resultaten te bereiken?

Zoals wel eerder gezegd is CrossFit is een intensieve, full-body workout die gericht is op versterking van je lichaam, je conditie opbouwd en je flexibiliteit verbeterd. Het is een populaire manier om in shape te blijven en om specifieke doelen te bereiken, zoals gewichtsverlies, spieropbouw en verbetering van de algehele conditie. Maar hoe vaak moet je crossfitten om echt resultaat te zien?

Lees meer »

Is Crossfit wat voor mij?

CrossFit is een intensieve, full-body workout welke gericht is op versterking, conditie en flexibiliteit. Het is een populaire manier om in vorm te blijven en om specifieke fitnessdoelen te bereiken. Maar waarom zou je moeten gaan crossfitten? In deze blog bespreken we enkele voordelen van CrossFit en waarom het een geweldige keuze is voor jou!

Lees meer »

De basisbegrippen

Ik heb zelf bij Defensie gezeten, dit is een organisatie waar heel veel in afkortingen en met vaktermen wordt gesproken. Binnen de verschillende sporten, zoals powerlifting, weightlifting, functional fitness, Crossfit, HITT en WOD worden ook verschillende termen en afkortingen gebruikt.

Lees meer »

Welke schoenen moet ik kopen voor Crossfit?

Crossfitschoenen zijn over het algemeen alround sportschoenen. Dit komt natuurlijk doordat je veel verschillenden sporten combineert binnen Crossfit. Zo is het fijn dat je schoenen bij een handstand push-up langs de muur glijden en niet kapot gaan bij een paar rope climbs. Tevens is het voor de weightlifting en powerlifting oefeningen een stevige zool goed. Voor weightlifting zijn er speciale weightlifting schoenen (met een verhoging in de hiel) ontwikkeld, maar een schoen met een platte zool voldoet ook! Er zijn ook speciale inleg zooltjes voor weightlifting, zoals versalift om de hiel iets te verhogen in je allround sportschoenen. Je schoenenkeuze is pas echt lastig wanneer er een WOD geprogrammeerd staat met squats en hardlopen, voor squats zijn de hardloop schoenen niet ideaal doordat de zool gemaakt is voor de afwikkeling op de weg. Je zult met squatten dus veel minder stabiel staan als je op hardloop schoenen squat.

Lees meer »

Welke grips moet ik kopen voor Crossfit?

Grips zijn er in veel verschillende vormen en maten. Ik maak regelmatig de vergelijking met auto’s…. een auto is gemaakt om je droog te vervoeren van A naar B. Maar een Ferrari is over het algemeen sneller en duurder, een Audi is goedkoper dan een Ferrari maar heeft andere prestaties. Een Opel brengt je ook prima van A naar B, maar de ervaring van de rit is natuurlijk anders. Zo is dit ook met Grips! Je hebt de duurdere variant Bear Komplex Grips, een goedkopere variant Picsil Grips en de variant die ook gewoon heel geschikt is: de Wodsupport Grips.

Lees meer »

Kan je afvallen door Crossfit?

Kan ik afvallen door te gaan crossfitten? Dat is een hele goede vraag, waarbij elk lichaam anders op reageert. Afvallen is een van de meest gezochte onderwerpen op het internet en er zijn vele verschillende manieren om dit te doen. Al zijn er natuurlijk wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden, want in mijn ogen is afvallen het verminderen van de lichaamskilo’s. Maar de meeste mensen willen eigenlijk gewoon een lichaamsverandering zien. Je kunt namelijk je vetpercentage verminderen het zogenoemde droogtrainen (wat vaak samen gaat met kilo’s verliezen) maar ook meer spieren willen hebben (wat vaak samen gaat met kilo’s aankomen).

Lees meer »

Op welke stand zet je de damper bij een roeier?

Wat is je drag factor op het roeiapparaat? Om de vraag te beantwoorden op welke stand je de roeier zet moet je weten wat je drag factor is, waarmee je het roeiapparaat eigenlijk kalibreert. Door even de tijd te nemen en een paar simpele handelingen uit te voeren kun je makkelijk achter jouw meest efficiënte drag factor komen, deze is namelijk per persoon verschillend. Dus de quote “zet hem op het zwaarst dan ga je het hardst” is zeker niet waar. Als je meer tijd hebt test het uit met bijvoorbeeld 500 meter roeien.

Lees meer »

Leuke Kids games

Welke spelletjes kunnen kinderen doen? Tijdens de Crossfit kids lessen die ik geef wil ik altijd op een spelende wijs de kinderen een warming up geven of een cooling down. Om de kinderen genoeg variatie te geven heb ik een overzicht gemaakt van verschillende soorten spelletjes die ik gebruik. Het mooie is dat kinderen, alles wat nieuw is, bijzonder en leuk vinden... maak hier dan ook gebruik van.

Lees meer »