Welke grips moet ik kopen voor Crossfit?

Gepubliceerd op 23 mei 2022 om 18:08

Wat zijn de beste grips voor Crossfit?

Grips zijn er in veel verschillende vormen en maten. Ik maak regelmatig de vergelijking met auto’s…. een auto is gemaakt om je droog te vervoeren van A naar B. Maar een Ferrari is over het algemeen sneller en duurder, een Audi is goedkoper dan een Ferrari maar heeft andere prestaties. Een Opel brengt je ook prima van A naar B, maar de ervaring van de rit is natuurlijk anders. Zo is dit ook met Grips! Je hebt de duurdere variant Bear Komplex Grips, een goedkopere variant Picsil Grips en de variant die ook gewoon heel geschikt is: de Wodsupport Grips.

 

Dus het blijft een keuze van de sporter, wil je luxe (duurdere) grips, middenklasse grips of de goedkoopste grips (maar zeker hele beschermende) voor je Crossfit, calisthenics, functioneel fitness, etc.

Picsil grips

En alsof dat niet genoeg is, heb je tegenwoordig ook nog grips met gaten en grips zonder gaten. Ik verkoop over het algemeen het meeste van de grips met gaten. Vermoedelijk komt dit omdat je deze op 2 manieren kan gebruiken (met je vingers door de gaten of je vingers “over” de gaten).

Ik heb ook weleens andere soort handschoenen gebruikt voor Crossfit, maar dit was geen succes! De Jerkfit WODies zijn naar mijn mening te dun voor oefeningen aan het Rig en ik heb ook een keer handschoenen gehad, die wat meer opvulling hadden… Maar toen paste mijn hand bijna niet om de bar heen, waardoor ik dus totaal geen grip had.

Welke maat grips moet ik kopen?

De maat van de grips meet je meestal van de pols tot aan het begin van je middelvinger. De maat is over het algemeen terug te vinden op de website van de verkoper. Ik raad wel aan om bij twijfel een maat groter te kopen! Het zal niet de eerste keer zijn dat je je grips nog niet kan gebruiken omdat je ze moet omruilen voor een grotere maat. Met een grotere maat kan je de gymnastic grip doen, zonder de gaten te gebruiken en je vingers ook beschermen. Tevens kan je bij een groter maat de grips een extra keer dubbelvouwen op de plek waar je meestal de blaren/eelt krijgt. Dit geeft net dat beetje extra bescherming.

In deze video kan je terugzien (visueel gaat bij mij altijd beter) op welke wijze je de verschillende grips kan dragen.

 

Bear komplex grips

Eerste keer gebruik van je Grips

Als ik mijn nieuwe carbon fiber grips voor het eerst gebruik, dan smeer ik de “carbon fiber” kant eerst in met chalk/magnesium. Ik merk dat er vaak een soort (vettig) filmlaagje over de grips zitten en op deze manier hebben ze gelijk de beste grip aan de bar. Daarna smeer ik mijn handen in met chalk/magnesium, dit houdt mijn handen een stuk droger. Door de zweet tussen de zachte laag van de grips, krijg je toch wrijving en kan je je handen open scheuren. Gerbruik voor opengescheurde handen Doc spartan C.R.O.

Nu zijn de beste carbon fiber grips klaar voor gebruik en kan je je nieuwe PR neerzetten! Na een aantal keren gebruik worden ze iets zachter en gaan ze zich vormen naar je hand, waardoor ze steeds beter gaan zitten.

Onderhoud van je Grips

De carbonfiber grips doen het niet zo goed in de wasmachine, ik zou dit dan ook zeker afraden. Je kan ze gewoon afspoelen met warm water en zo zien ze er weer mooi uit. Persoonlijk spoel ik ze nooit af, dus mijn grips zien er vaak wit/grijzig uit. Maar dan zit er tenminste al chalk/magnesium op, scheelt weer de volgende keer ;).

Vind je ze stinken, dan kan je proberen ze een nachtje in de vriezer te leggen.

Vervanging van je Grips

Een beginnende sporter die niet veel aan het Rig hangt zal echt jaren met zijn grips doen. Iemand die echt dagelijks veel gebruik maakt van zijn grips aan het Rig en veel wrijving heeft vanwege bijvoorbeeld de “kipping” die hij/zij doet zal echt aanzienlijk minder lang met zijn/haar grips doen. Zie je echt slijtage plekken aan het carbonfiber of leer dan zou ik de grips vervangen. Dit geld natuurlijk ook als de polssluiting niet meer werkt.

 

Voor de Picsil Grips is een mooie video gemaakt wat de verschillen zijn. De best grips, voor bijvoorbeeld Crossfit, zijn te koop op Wodsupport!

Delen zal gewaardeerd worden!

Vindt je deze blog interessant en wil je hem delen?

Dit kan eenvoudig met de onderstaande social media knoppen!

Wodsupport grips

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.