Welke schoenen moet ik kopen voor Crossfit?

Gepubliceerd op 10 juni 2022 om 20:00
Weightlifting schoenen crossfit wodsupport

Crossfitschoenen zijn over het algemeen alround sportschoenen. Dit komt natuurlijk doordat je veel verschillenden sporten combineert binnen Crossfit. Zo is het fijn dat je schoenen bij een handstand push-up langs de muur glijden en niet kapot gaan bij een paar rope climbs. Tevens is het voor de weightlifting en powerlifting oefeningen een stevige zool goed. Voor weightlifting zijn er speciale weightlifting schoenen (met een verhoging in de hiel) ontwikkeld, maar een schoen met een platte zool voldoet ook! Er zijn ook speciale inleg zooltjes voor weightlifting, zoals versalift om de hiel iets te verhogen in je allround sportschoenen. Je schoenenkeuze is pas echt lastig wanneer er een WOD geprogrammeerd staat met squats en hardlopen, voor squats zijn de hardloop schoenen niet ideaal doordat de zool gemaakt is voor de afwikkeling op de weg. Je zult met squatten dus veel minder stabiel staan als je op hardloop schoenen squat.

Schoenen zijn naar mijn mening de belangrijkste uitrusting in elke sport! Het helpt blessures voorkomen en meer vooruitgang te boeken in de sport die je beoefent.

 

Nike Metcon

Persoonlijk was de Nike Metcon en ik geen goede combinatie voor hardloop WOD’s. Bij het hardlopen hadden ze geen demping en hoorde ik harde klappen op de grond, de zool was voor mij gewoon te dun en te hard. Sommige sporter zijn er juist heel blij mee, het gaf mij een soort gevoel van op blote voeten lopen. Deze schoen was natuurlijk wel goed geschikt voor de overige WOD’s. Je kunt dan ook overwegen om deze schoenen normaal aan te doen en hardloopschoenen mee te nemen in je sporttas voor het geval er veel hardlopen op het programma staat.

 

nike metcon schoenen crossfit wodsupport
No bull schoenen crossfit wodsupport

No Bull trainers

Ikzelf train altijd op No Bull Trainers, deze hebben mijn voorkeur omdat ze een dikkere zool hebben dan andere schoenen. Dit geeft meer demping tijdens het hardlopen. Daarbij zijn ze heel stevig voor het touwklimmen en geven ze goede ondersteuning bij de weightlifting oefeningen. Voor mijn voeten zijn dit dus de beste Crossfitschoenen die ik heb geprobeerd. De zool slijt wel iets sneller dan bij de Nike Metcon. Vermoedelijk komt dit omdat de zool iets zachter is.

 

 

Reebok Nano

De Reebok Nano’s schijnt een goede combinatie te zijn van de 2 voorgaande schoenen. Deze hebben mij nooit aangetrokken om te kopen. Ze zijn wel regelmatig in de aanbieding op de website van Reebok en als je ING-rentepunten hebt kun je nog eens extra korting krijgen! De verschillende “releases” hebben wel elk zijn eigen kwaliteiten, het kan dus lonen om de verschillende versies van de Reebok Nano’s nog te onderzoeken voordat je deze gaat aanschaffen.

 

 

Reebok nano schoenen crossfit wodsupport
Reebok nano schoenen crossfit wodsupport

Wrap it up

De keuze van je schoenen is dus heel belangrijk. Ga in ieder geval voor een alround schoen met een platte en stevige zool. Je kan hierbij dus kiezen voor een goedkoper merk.


Ben je iemand die liever op blote voeten loopt denk dan aan de Nike metcon of de Inov. Heb je liever een hele goede demping kijk dan voor de No Bull schoenen. Weet je het niet zeker kijk dan naar de Reebok Nano’s.

 

 

 

Delen zal gewaardeerd worden!

Vindt je deze blog interessant en wil je hem delen?

Dit kan eenvoudig met de onderstaande social media knoppen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.