Leuke Kids games

Gepubliceerd op 14 maart 2022 om 11:26

Welke spelletjes kunnen kinderen doen? Tijdens de Crossfit kids lessen die ik geef wil ik altijd op een spelende wijs de kinderen een warming up geven of een cooling down. Om de kinderen genoeg variatie te geven heb ik een overzicht gemaakt van verschillende soorten spelletjes die ik gebruik. Het mooie is dat kinderen, alles wat nieuw is, bijzonder en leuk vinden... maak hier dan ook gebruik van.

crossfit Kidsgames; kinderspelletjes; Wodsupport

De spellen kunnen verschillende soorten doelen hebben. Gewoon voor de “fun” om lekker bezig te zijn maar ook als cooling down aan het einde van een leuke WOD. Maar ook als warming up, waarbij je een oefening kan doen elke keer als je af bent (Squat, burpee, push-up, plank hold, etc.), dit laat de hartslag wel omhoog gaan. Al is een actief spel al uit zich zelf hartslag verhogend. Je ziet het je kan er alle kanten mee op. Je kan natuurlijk ook vragen aan de kinderen wat zij leuk vinden om te doen, zij krijgen op school en hun vrije tijd genoeg spelletjes aangeleerd die gebruikt kunnen worden.

 

  Concept 2 Rower/Ski

  Wist je dat er op de concept 2 roeiers en ski-apparaten spelletjes zitten? Je kan er dart/target games op vinden en een visspel. De kinderen vinden dit hartstikke leuk om te doen en het is gelijk een goeie warming up. Zelf doe ik de spelletjes ook weleens stiekem.

   

  Paaltjes voetbal

  Zet een aantal pionnen, blokjes hout, flesje (met of zonder water) of iets anders neer wat je met een een voetbal om kan schoppen. Ga lekker met elkaar voetballen en probeer een paaltje op te schoppen met de bal. Degene bij wie het paaltje omgeschopt wordt kan een oefening verwachten.

   

  Ballon spel

  Heb je een aantal ballonnen dan kan je hiermee verschillende spelletjes doen.

   

  Hooghouden

  Probeer de ballon hoog te houden, dit kan met alleen je hoofd of alleen je voeten. Maar je kan ook iedereen de vrije keuze geven. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de ballon niet de grond raakt. Om het spel wat uitdagender te krijgen kan je natuurlijk ook meerdere ballonnen inzetten, of een team enkele ballonnen hoog te laten houden. Een team vraag natuurlijk om meer samenwerking.

   

  Hooghoud oefening

  Bij dit spel gooi/sla je de ballon een stuk hoger en dan doen je een bepaalde beweging, zoals een burpee, squat, armswings, etc. Als je deze beweging hebt gedaan mag je pas weer de ballon omhoog slaan. Dit maakt het allemaal nog ingewikkelder.

   

  Shuttle run

  Bepaal een markeringspunt (een Rig, pion, etc.) bepaal een afstand daarvandaan en gooi vanaf deze afstand de ballon omhoog. Daarna ren je naar het markeringpunt toe en weer terug naar de ballon en sla je hem omhoog, voordat hij de vloer raakt. Als je dit een aantal een keer hebt gedaan, kan je natuurlijk de afstand vergroten.

  Anne maria Koekoek

  Dit is nog een spel van vroeger, maar door een populaire tv-serie (Squidgame) is het spel weer helemaal terug gekomen. Één persoon gaat een “x” aantal meters van de rest van de groep staan en draait zich met de rug naar de groep toe. Wanneer deze persoon niet kijkt moet de groep zich naar voren bewegen richting de persoon. De persoon zegt “anne maria koekoek”  en draait zich om. Als de persoon zich omdraait controleert deze of de groep helemaal stil staat. Beweegt er iemand dan is deze persoon van de groep af.

  Variatie: Verander de manier van bewegen (lunge, hinkelend, obstakels ertussen etc. )
  Wanneer je af bent: Squats, burpees, push ups, etc.

   

  Trefbal (met mat)

  Trefbal doet het altijd goed, maak 2 teams van gelijke grote. Geef ze een bal en laat ze elkaar afgooien. Als de bal richting iemand wordt gegooid en deze vang hem dan is de gooier af.

   

  Een leuke variatie hierop is met een kleine of grote mat. Deze moet dan rechtop blijven bij het team waar dit niet lukt is af.

   

  crossfit Kidsgames; kinderspelletjes; Wodsupport

  De tunnel

  De kinderen staan in twee rijen tegenover elkaar. Ik gebruik meestal een Rig, welke in het midden van de ruimte staat, als afscheiding tussen de twee rijen. Één kind probeert door de tunnel (van de ene zijde naar de andere zijde van het Rig) te rennen. Hierbij mag de rest deze persoon (zolang hij nog aan het rennen is) met de bal proberen af te gooien. Zorg hiervoor wel voor een doorlopende wissel, bijvoorbeeld de persoon die gelopen heeft sluit achteraan en de persoon die bij de start staat gaat beginnen.

  Variatie: Verander de manier van bewegen (springend, hinkelend, huppelend, etc. )
  Wanneer je af bent: Squats, burpees, push ups, Single unders met de beste jump rope.

   

  Bowlen

  Bowlen met een aantal pionnen, blokken of echte kegels en een (zachte) bal. De aantal pionnen die blijven staan zijn de aantal burpees die je moet doen.

   

  Apenkooi

  Apenkooi is eigenlijk tikkertje, maar dan met heel veel hindernissen. Een hindernis kan ook een hoepel of een mat op de grond zijn. De bedoeling is dat de grond niet aangeraakt wordt en op deze manier tikkertje gespeeld wordt. Als er iemand getikt is kan deze naar de zijkant en daar een oefening doen.

  Voor dit spel zijn er wel heel veel spullen nodig, doordat de grond niet aangeraakt mag worden.
  Let op dat het gecontroleerd blijft. Door de snelheid en de obstakels kunnen er nogal wat fouten gemaakt worden.

   

  Obstaclerun

  Zet een parcour klaar met meerdere obstakels. Plekken waar ze over heen moeten balanceren, onderdoor moeten kruipen, naartoe moeten springen, aan een touw moeten slingeren of over heen moeten.... het kan niet gek genoeg! Pak een stopwatch en meet de tijd op hoelang iemand erover doet. Degene die het snelste is heeft gewonnen. Dit kunnen kinderen wel de hele dag volhouden.

   

  Obstacle run ; wodsupport

  Coach zegt ....

  Dit is de variatie op “Simon says”. Ga allemaal joggen op je plek en zeg “coach zegt” + de beweging (of de aantal bewegingen) die ze moeten maken. Herhaal deze stap een paar keer. Op een gegeven moment zeg je een beweging zonder de woorden “coach zegt”, het is dan de bedoeling dat de kinderen de beweging niet uitvoeren. Wordt de beweging wel door iemand uitgevoerd, dan is deze af. Bijvoorbeeld:

  Coach zegt: Joggen op de plek;

  Coach zegt: 2 squats;

  Coach zegt: 2 burpees;

  Coach zegt: 2 squats;

  2 burpees…. (degene die nu de burpees wil gaan uitvoeren is af)

   

  Schipper mag ik overvaren

  Dit is ook een leuke oefening om de kinderen verschillende bewegingen te laten leren. Doe eerst een aantal rondes zelf voor en laat daarna een kind de beweging bepalen.

  De kinderen staan op één lijn aan de ene kant van de zaal. Zij willen naar de overkant “varen”  van de zaal. De coach (of een kind) staat in het midden.

  De kinderen roepen “Schipper mag ik over varen ja of nee? “ de coach (of kind) zegt natuurlijk ja! De kinderen roepen dan “moet ik dan een tol betalen ja of nee?”. Als de coach (of kind) hier nee op antwoord mogen de kinderen naar de overkant rennen en kunnen ze getikt worden door de coach (of kind). Wordt er ja geantwoord op de vraag of ze tol moeten betalen, dan mag de coach (of kind) een beweging verzinnen (Lunge, Bearwalk, Crabwalk, Springen, etc,) de kinderen mogen dan op die manier naar de overkant en kunnen ook getikt worden, echter de coach (of kind) moeten zich op dezelfde manier voortbewegen.

   

  Bulldog

  De kinderen staan op een rij aan één kant van de zaal. In het midden staan 1 tot 3 tikkers. Zodra er een fluitsignaal gegeven wordt rennen de kinderen naar de andere kant en proberen niet getikt te worden.

   

  Haasje over, bokspringen

  De kinderen maken een rij naast elkaar, ze doen hun kin op hun borst en bukken voorover, waardoor er een bolle rug ontstaat. Op deze manier kan de eerste in de rij en boksprong over het eerste, tweede, derde, etc. maken.  Daarna sluit het kind achteraan en kan de volgende volgen.

  Laatste keer heb ik dit gedaan tijdens een warmingup, waarbij iedereen op de grond gaat liggen (en de handen boven het hoofd of onder het lichaam) en dan een burpee en dan een jump over de liggende buurman/vrouw wordt gemaakt.

  Tikkertje

  Gewoon tikkertje, wie kent het niet? 1 persoon is de tikker en die probeert de andere te tikken. Je kan deze persoon af laten gaan en wachten tot de nieuwe ronde begint.

  Een andere variatie is ook dat ee andere (welke nog niet getikt is) deze persoon vrij kan tikken. Je kan dan als iemand door de tikker is getikt deze in de plank of squat houding laten staan, zodat de andere spelers weten dat de persoon vrij getikt moet worden.

   

  Zaklopen

  Als je een jutenzak hebt dan stappen de kinderen hier in en springen een route met de jutenzak. Dit is natuurlijk een ideale warming up voor bijvoorbeeld box-jumps.

   

  Skippybal

  Skippyballen is ook een mooie warming up. Zet een route uit en late ze de route springend afleggen.

   

  Heb jij nog andere spelletjes of ideeën voeg ze dan in de opmerkingen toe!

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.