Hoe kan ik de tel bijhouden tijdens het sporten?

Gepubliceerd op 23 februari 2022 om 22:49

Beginnende crossfitters vragen altijd aan mij: hoe moet ik de tel bij houden? 
Want het zijn zoveel rondes! Dit is natuurlijk een hele goede vraag. 
Workouts zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar ik merk regelmatig dat je de tel kwijt raakt, omdat je met je hoofd bij de WOD en de techniek wilt blijven.

 

Bijvoorbeeld bij:

24-21-18-15-12-9-6-3

Deadlifts

Squats

Pull ups

 

Of een een workout zoals “Cindy”

AMRAP in 20 minutes

5 Pull-Ups

10 Push-Ups

15 Air Squats

 

Het is natuurlijk belangrijk dat je je concentreert op de workout zelf (full range of motion, veilige bewegingen) en dat je door kan gaan. Het is natuurlijk een extra training om te bewegen en de tel bij te houden, maar het kan natuurlijk makkelijker.

 

Wat voor een teller ben jij? Iemand die juist de pauze neemt tussen de rondes en wat drinkt en (poker)fiches opstapelt? Of iemand die de fiches afstapelt?

In deze blog schrijf ik een aantal voorbeelden die je kunnen helpen sneller te tellen (of je wilt juist stiekem je pauze nemen tussen het tellen van de rondes ;).

 

Pokerfiches

Zoals hiervoor al genoemd kan je pokerfiches nemen. Mijn manier was altijd een stapel maken en dan elke keer als een ronde klaar was één fiche eraf pakken en ernaast gooien. Het nadeel is natuurlijk dat je deze stapel kan omschoppen en dan alsnog de tel kwijt bent. Het is wel makkelijk mee te nemen in je sporttas. Je kan de methode natuurlijk ook omdraaien en een berg fiches neergooien en de elke keer als je een ronde af hebt, dan stapel je de fiches op. 

Wodsupport voor je workout of the day. Doe je aan Crossfit, Weightlifting, calisthenics, functional fitness? Bij Wodsupport moet je zijn voor al je Bearkomplex, Picsil en andere sportgear.

Whiteboard

Een hele snelle manier is (met een whiteboardmarker) een streep te zetten op een whiteboard en  dan elke keer als je een ronde voltooid hebt, met je vinger een stukje van de lijn wegvegen. Hierdoor kan je de “schone” plekjes bij elkaar optellen en weet je je aantal rondes. Dit is een goede manier, maar een whiteboard kan best veel ruimte innemen in je sporttas.

 

Wodbeads

Mijn huidige favoriet is met “kralen”, je hebt tegenwoordig meerdere variaties hiervan. Maar het principe is hetzelfde. Je hebt kralen of knopen aan een touw en schuift deze dan naar de andere kant. Als je meer rondes hebt dan de kralen aan het touw schuif je ze weer terug de andere kant op. Op wodbeads.nl verkopen ze mooie, welke je ook zelf kan ontwerpen. Daar zijn de “kralen” gemaakt van knopen, waardoor ze niet terug schuiven. Met de wodbeads kortingscode: "WODSUPPORT10" krijg je 10% korting op je bestelling!

Een mooi extraatje is de lus aan het einde van de Wodbeads. Hierdoor kan je hem om je pols hangen, maar veiliger is natuurlijk aan de barbell, J-Hook of het #!*#!* apparaat oftewel de handvatten van de Assault bike. 

J-hook

Over de J-hook gesproken.... deze kan je natuurlijk ook in het rig plaatsen en dan elke keer omhoog plaatsen. Dan kan je aan het einde de gebruikte gaatjes tellen.

 

Chalk

Je kan natuurlijk ook turfen met de chalk/magnesium. Op de vaak zwarte vloeren of rigs(rekken) zie je dit heel goed. Vraag wel altijd of je Crossfitbox dit goed vind, want sportattributen zijn duur.

 

Voorwerpen

Door de Corona/Covid19 zijn er ook plekken waarbij je werkplek is gemarkeerd met geblokte tape. Als je bijvoorbeeld je drinkfles op de hoek zet, kan je deze elke keer één blokje verzetten. Als je echt alles vergeten bent, wees dan creatief.... kijk naar een hoeveelheid steentjes, paperclips of iets anders waarmee je tot 10 kan tellen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.