WODsupport

 

Ik ben Jack en ik heb het altijd al leuk gevonden om te sporten. Ik ben ooit begonnen om naar een fitness school/gym te gaan met mijn beste maatje. Ik wilde mijzelf hiermee klaarstomen voor de overstap naar Defensie. Uiteindelijk zijn wij bij Defensie gaan werken, waar wij buiten de fitness nu ook (sport)activiteiten in de bossen gingen doen.

 

Later werd ik, door Defensie, naar Curaçao gestuurd (ja heel vervelend), waarbij de happy-hours, het mooie weer en het lekkere eten mijn lichaam ging veranderen. Ik voelde mij wel gelukkig maar niet fit en gezond. Ik had het gevoel dat ik begeleiding nodig had in mijn sport.

 

In 2018 ben ik dan ook naar de toen nog bestaande box “Crossfit Zeelandia” gegaan om mij daar in te schrijven. Ik wilde natuurlijk worden als al die sporters die deze sport deden en wilde gelijk een onbeperkt abonnement om zoveel mogelijk te sporten.

 

De eigenaar was heel vriendelijk en zei gelijk tegen mij, je kan het beste niet gelijk een onbeperkt abonnement nemen maar begin eerst eens met 2 lessen in de week. Je lichaam is niet gewend aan deze sport en je moet goed herstellen. Dit gaf mij (ondanks dat het maandelijkse bedrag hoog was) een goed gevoel, omdat het hem niet alleen om het geld ging, maar ook om het welzijn van de sporter. In deze periode ben ik ook flink gegroeid binnen het wereldje van Crossfit. Ondanks de bourgondische levensstijl vlogen de kilo's eraf, ik werd weer fitter en ging mij hierdoor nog beter voelen (het begin gaat vaak snel).

 

Nadat de eerste kilo’s eraf vlogen, kwam ik op een punt terecht waarbij ik stil stond in gewicht en spiergroei. Ik was nog steeds niet helemaal tevreden met mijn lichaam en ik heb toen een afspraak gemaakt met een foodcoach. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, maar ik was helemaal tevreden met zijn aanpak. Eerst een intake gesprek, daarna kreeg ik een op maat gemaakt dieet  waarbij voor elke maaltijd (ontbijt, snack, lunch, snack, diner, snack) een aantal voorbeelden stond. Ik heb nooit een honger gevoel gehad en mijn vetpercentage ging snel naar beneden. De diëtist waar ik in 2019 naartoe was gegaan is Francisco Janga.(Facebook en Instagram). Het afvallen ging mij goed af en het resultaat was verbluffend.

Enkele maanden later begon de Crossfit open 2020, vanuit de Crossfitbox Zeelandia werd hier aan meegedaan. Hierbij werd gevraagd of er sporters waren die zichzelf wilde opleiden tot jurylid. Dit leek mij wel een goed plan, ik begon hierdoor al een beetje kennis te krijgen hoe een juiste beweging eruit zou moeten zien. Ik merkte doordat ik ondertussen (door de wekelijkse Crossfit open 2020 WOD) vier keer in de week sportte dat dit mijn omslagpunt was. Bij vier keer in de week sporten ga ik echt resultaat zien en ik wil dit doel dus ook wekelijks bereiken. Ik begon natuurlijk ook mijn eerste Bearkomplex grips en jumprope te kopen voor het Crosfitten.

 

Gedurende het jaar 2020 kwam ik erachter dat ik wel meer Crossfitcursussen kon volgen. Ik ben toen ook begonnen met mijn CrossFit Level 1 Trainer (CF-L1) cursus. Tijdens deze cursus heb ik veel geleerd over de basis bewegingen welke in deze sport wordt gebruikt en hoe deze (veilig) moeten worden uitgevoerd. Ondertussen heb ik mijn kennis uitgebreid met de volgende certificaten:

 

CrossFit Credentials:

CrossFit Level 1 Trainer (CF-L1)

CrossFit Kids Trainer

CrossFit Anatomy Certificate

CrossFit Dumbbells Certificate

CrossFit Judges Course 2019 English Certificate

CrossFit Lesson Planning Certificate

CrossFit Programming Certificate

CrossFit Running Certificate

CrossFit Scaling Certificate

CrossFit Spot The Flaw Certificate

 

Bron: https://trainerdirectory.crossfit.com/

 

DOEL

Ik wil mijn ervaringen delen op het gebied van Crossfit in de breedste zin. Ik wil vertellen hoe ik zaken oplos en waarmee ik dat doe, wat voor materialen ik heb gekocht, zoals kneesleeves, en duidelijke reviews geven over producten en natuurlijk wil ik ook iets vertellen over de zogenaamde Drop-inns die ik heb gedaan.

De artikelen waar ik achter sta wil ik ook beschikbaar maken voor jullie! Daarom is deze webshop opgericht. 

 

Verder zal ik waarschijnlijk niet de enige zijn, die door Corona/Covid19 (en de verhuizing terug naar Nederland), weer wat strakker in mijn vel zit. Nu Corona misschien wel begint te verdwijnen wil ik jullie meenemen in mijn tocht naar een gezond en fit lichaam.